Председателката на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (Свободната демократическа

...
Председателката на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (Свободната демократическа
Коментари Харесай

Шефът на комисията по отбрана на Бундестага: Нито един германски или европейски войник няма да стъпи на украинска земя

Председателката на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (Свободната демократическа партия) изключи наличието на европейски войски на територията на Украйна, като означи, че „ нито един немски или европейски боец няма да стъпи на територията на Украйна ".

" Няма да има сухопътни сили в Украйна. Нито един немски или европейски боец няма да стъпи на украинска земя ", цитира думите ѝ вестник " Билд ", оповестява ТАСС. Същевременно тя увери, че няма да бъдат доставени на Украйна изтребители „ Торнадо “ и „ Юрофайтър “. Според нея това се дължи на обстоятелството, че украинските водачи не могат бързо да придобият умения да ръководят тези самолети. 

Щрак-Цимерман посочи обаче, че при самолетите МиГ-29 " всичко е друго ". „ Това са [изтребители] от руски ресурси, те могат да бъдат употребявани незабавно “, заключи тя.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц и външният министър Аналена Бербок неведнъж заявяваха, че Германия няма да доставя бойни самолети на Украйна. Миналата седмица немското държавно управление позволи на Полша да трансферира на Украйна бойни самолети руско произвеждане, получени от Варшава от складовете на някогашната Германска демократична република. Става дума за пет самолета МиГ-29. Преди това стана известно, че полските управляващи публично са поискали от немското държавно управление да утвърди доставката на изтребители МиГ-29 за Украйна. През 2002 година федералната република продаде на Полша 23 МиГ-29 от запасите на някогашната Германска демократична република, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР